דילוג לתוכן

סופר פוד בדיה או אמת

מתישהו בעשור האחרון, נכנס מושג חדש לחיינו – סופר פוד.
נפתחו דוכני מזון שונים בקניונים המציעים משקאות, "קינוחים" בעלי סגולות מרפא, חנויות טבע ואפילו סופרים רגילים מלאים במוצרים המבטיחים חיים טובים יותר, מלאי אנטיאוקסידנטים.
המבחר עצום, המחירים גבוהים ולנו הצרכן הפשוט מאוד קשה להבחין בין טוב, רע ומה שביניהם.

אין ספק שאנחנו זקוקים באופן קבוע, לתוספי מזון שונים, ויטמינים, מינרלים, סיבים ועוד. כי החיים שלנו מלאי לחץ, זיהום אוויר, אוכל מעובד, ישיבה ממושכת מול מחשבים ועצלנות יתרה.
אבל מה בוחרים ועל מה מסתכלים אף אחד לא באמת מסביר.

לצורך הבהרה, אני לא דיאטנית, וממש לא מומחית למזונות על, אבל ביליתי שעות רבות מול מחשב בזמן שאני זוללת אקלר לא בריא וניסיתי להבין מה באמת טוב ועל מה כדאי לשים לב!
ואת המסקנות הלא מקצועיות אני מביאה לכם כאן בכתבה.

לפי מה שהבנתי אין באמת הגדרה מדעית למזונות על, זו המצאה שיווקית גאונית, יחד עם זאת מזונות על נכללים מזונות בעלי ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים בריכוז גבוה.
ולאו דווקא מזונות שמגיעים אלינו מאיים אקזוטיים אי שם באוקיאנוס ההודי.

אני אתן דוגמה:
1. טחינה – לא סלט טחינה, אלא טחינה גולמית, בעדיפות מלאה ואורגנית, עשויה רק מזרעי שומשום, ניתן להשיג בכל סופר ובמחיר שווה לכל נפש, טחינה עשירה בברזל, סידן, עשירה בחלבונים. שבוחרים טחינה כן כדאי לשים לב לפרסומים שונים ולבדוק מה באמת אורגני ומה לא. בבדיקה שנערכה בערוץ 12 נמצא שרק 3 סוגי טחינות נקיות מכימיקלים ואחת מהן היתה של חברת אחווה.



2. סברס – אומנם פרי עונתי, אבל בהחלט מומלץ על ידי דיאטנים רבים, הוא מכיל כמות נכבדה של ויטמין C, סילניום, אשלגן, מגנזיום ונוגדי חמצון. בחורף שהפרי כבר לא נמצא על המדף ישנה חלופה חדשה ונפלאה, אבקת צבר אורלי אדום אורגני , או בשפה פשוטה סברס טריים מיובשים בהקפאה וטחונים לאבקה. עדיין לא נמכר בכל החנויות אבל בהחלט שווה לקפוץ לרשת "קסטל" או להכנס לאתר "סחוט" כדי לרכוש את המוצר הנפלא הזה. אגב ניתן לשלב אותו בשייקים, קרמים, קצפת ואפילו סתם בכוס סודה קרה.



3. אפונה – תאמינו או לא את האפונה בהחלט ניתן לשייך לקטגוריה של סופר פוד (לא מקופסת שימורים) אפונה עשירה בויטמינים מסוג B, נוגדי חמצון, חלבון שכולנו כל כך רודפים אחריו, ויטמין C, ויטמין K ועוד.
אפונה טרייה מאוד קשה למצוא על המדפים זה דגן עונתי ורק לעתים רחוקות מגיע לירקנים ולסופרים, יחד עם זאת במחלקת הקפואים תמצאו מגוון רחב של חברות שמוכרים אפונה קפואה, והיום גם ניתן למצוא אותה באבקה, אבקה עשירה בחלבון ומתאימה לספורטאים, אנשים רגישים ללקטוז וגם לאלה שלא ממש חובבים אפונה אבל רוצים להכניס אותה לדיאטה.



4. דבש – לא סתם, מאז ומעולם דבש הוא תרופת סבתא אולטימטיבית, אפילו לפני מרק עוף, יש בו נוגדי חימצון, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C. דבש נחשב כמקור נפלא לפרוביוטיקה, אנטי דלקטי, אנטי בקטריאלי ועוד מלא דברים נפלאים. אגב פחות מומלץ לסוכרתיים. שאתם רוכשים דבש תמיד עדיף לבדוק אם הוא 100% טבעי ובעדיפות גם דבש גולמי לא מחומם, כי הוא מכיל כמות גבוהה יותר של פוליפנולים שהם נוגדי חמצון הנלחמים במחלות לב וסרטן. חברת בטר אנד דיפרנט המתמחה בשיווק וייצור מוצרי מזון בריאים וטביעיים משווקת דבש גולמי נפלא מפרחי דרדר עשיר בפרופוליס ונוגדי חמצון.



5. ג'ינג'ר – תבלין נפלא שנמכר בכל סופר שכונתי גם כתבלין וגם טרי. כמובן עדיף ג'ינג'ר טרי, ובעדיפות גבוהה יותר של חקלאות ישראלית. קיימים בארץ כמה חוות נפלאות המגדלות ג'ינג'ר איכותי כמו חוות תקוע.
ג'ינג'ר מונע בחילות וגזים, הוא רווי במגוון ויטמינים ומינרלים חשובים כמו A, C, B, אשלגן, נתרן, ברזל אבץ, סידן, גם הוא עשיר בנוגדי חמצון וכמובן תבלין נפלא למאכלים שונים ומגוונים.



אני סבורה שאם תבדקו היטב את המזווה שלכם ואת המקרר ותגלשו קצת ברחבי הרשת תמצאו שאתם צורכים מגוון רחב של מוצרים המוגדרים כסופר פודס. חמשת המוצרים שהצגתי לכם כאן הם רק קצה המזלג מתוך מגוון רחב של מוצרים שאנחנו צורכים ביומיום, בינהם עשב חיטה, אוכמניות, חומוס, עלי מנגולד, קקאו, תה ירוק (אתייחס אליו בהמשך), בטטה, דגי ים, שיבולת שועל, שמן זית, אגוזים שונים ועוד רבים אחרים. ברור שכדאי לבדוק במידת האפשר, כמה אורגני הוא באמת אורגני, אגוזים עדיף טריים ושמן זית בעל תו איכות.

כמובן יש קטגוריה נוספת שכדאי גם לה לתת את הדגש, מוצרים שונים שאנחנו רוכשים במכוון. תוספים, גרגירים שנהיו חלק מהמזווה שלנו בהמלצת פרסומת, דיאטנית, חבר או חברה ואפילו מדריך הכושר שלנו.

1. תה מאצ'ה – תה יפני מסורתי, מכיל ריכוז גבוה של חומצות אמינו, נחשב כ"פרוזאק של הטבע", עשיר בנוגדי חמצון, יחד עם זאת במאצ'ה יש ריכוז גבוה של קפאין ולכן מומלץ לשתות אותו בשעות הבוקר והצהריים ולאו דווקא בערב.
בארץ מגוון חברות משווקות את התה ניתן לרכוש אותו בכל סופר וחנויות טבע בפרט, בשופרסל לצד מאצ'ה של תה ויסוצקי ניתן גם למצוא תה מאצ'ה של חברת עתיד ירוק.

2. גוז'י ברי – מילה שמזמן נכנסה חזק ללקסיקון הישראלי, זהו פרי סיני, עשיר בנוגדי חמצון, ויטמין C ו A. עדיף לצרוך אותו במצב טרי כמו שצורכים בסין וטיבט, אבל מכיוון שאנחנו חיים בארץ ועדיין לא נמצאה חווה שמגדלת את הפרי הנפלא הזה, ניתן למצוא אותו מיובש, באבקה או בכמוסות. העדיפות היא לצרוך ג'וז'י ברי בכמוסות או אבקות בגלל ריכוז גבוה יותר של החומרים הפעילים.

3. עץ המורינגה – יש הטוענים שברפואה הודית מרפאים עם מורינגה מעל 300 מחלות שונות, ולא בכדי, הוא עשיר בברזל, ויטמין C, ויטמין A, ויטמין E, ויטמין K, אשלגן, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, חומצות אמינו והרשימה עוד ארוכה, או בשפה פשוטה יותר אולטרה אולטרה מולטי ויטמין. כיום ניתן להשיג בכל רשת טבע, בתי מרקחת. כן כדאי לשים לב עם המוצר אורגני ומכיל 100% עלי מורינגה. ברא צמחים – מפעל קטן השוכן בפאתי יוקנעם מציעים אבקת עלי מורינגה במחיר שפוי ו 100% אורגני

4. צמח מנקאי – יש הטוענים שבעוד כמה שנים אנחנו נצרוך מנקאי ולא בשר ובנתיים חשוב לדעת שהוא עשיר בחלבון זמין, סיבים תזונתיים, ברזל, ויטמין B12, ויטמין A, אומגה 3, נוגדי חמצון, ויטמין K וחומצה פולית.
הגיע אלינו מהמזרח הרחוק ועל פי מקורות ויקיפדיה במזרח אסיה הוא חלק מהתפריט של הבהמות. למנקאי אין טעם והוא משתלב נהדר בכל סוג אוכל או משקה.
את המנקאי מגדלים בארץ בקיבוץ בארי וניתן להשיג אותו ברשתות טבע ולהזמין אונליין.

5. זרעי פשתן – לזרעי פשתן אין שם סקסי והם לא מגיעים מאזור אקזוטי ויפה. יחד עם זאת זרעי פשתן עשירים בחומצות אמינו ואומגה 3. אי אפשר לאכול אותם שלמים, חייבים לטחון אותם, אבל הדרך הפשוטה ביותר הינה שמן זרעי פשתן, בכבישה קרה כמובן. חברת תבואות המתמחה במוצרים אורגניים מייצרת שמן זרעי פשתן נפלא אורגני ובכבישה קרה וזו יכולה להיות חלופה נהדרת לשמן קנולה ואפילו שמן זית.

אפשר לכתוב על סופר פוד בלי הפסקה, מזונות על נמצאים בכל מקום, בדוכן הגלידות ועל המדפים בסופרים, אבל לא כל מה שנמכר כמזון על הוא באמת מזון על, לא חסר זיופים, רוקחים שמוכרים שמן קונולה עם תוית שמן פשתן. יש מומחי תזונה שלא ממש מומחים וכדאי מאוד להיזהר. לא כל סופר פוד מתאים לכולם ולכן לפני שמתחילים לשנות את התזונה בצורה קיצונית מומלץ לפנות קודם לרופא או תזונאי מוסמך.
תבדקו מינונים, אל תרדפו אחרי בלתי אפשרי ותמיד תזכרו שגם הבריאים ביותר משלבים פאן עם בריאות ונהנים מאוכל טוב.
הכתבה הזו בשום פנים ואופן לא המלצה רפואית.
יצרני מזון שציינתי בכתבה, אלה הם יצרנים ותיקים ובטוחים, בעלי כל האישורים ומוצריהם נמצאים אצלי במזווה או מקרר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

Follow החיים על פי סמית on WordPress.com
%d בלוגרים אהבו את זה: